About

(Te) gek van kleren (en ook van andere SPULLEN trouwens)

Ik ben Joke. In 2012 heb ik een jaar lang  geen kleding gekocht, geïnspireerd door Free Fashion Challange. Aanvankelijk leek het een lang  jaar te worden, maar uiteindelijk viel het mee en heb ik zelfs juist genoten van de rust van het niet hoeven kopen. En van het schrijven van dit blog. Waarom ben ik daar in godsnaam mee gestopt? Omdat ik werd ontslagen (reorganisatie en bezuiniging) en bedacht dat er nieuw blog moest komen. Uitgekleed had me geholpen een jaar geen kleding te kopen. Uitgewerkt moest me aan een nieuwe baan en in ieder geval nieuwe contacten helpen. Nieuwe contacten kwamen er. Net als een start als freelancer en in 2016 een baan. Maar daar werd mij na een maand, in de proeftijd, de wacht aangezegd. Vanwege mijn zwangerschap. (….) Ik heb nu een dochter en ze is fantastisch. Ja, ik zit op een erg roze wolk, je bent gewaarschuwd. En ik heb inmiddels een man en woon in een ander huis. Kortom een totaal ander leven dan toen ik met Uitgekleed begon. Met een constante: ik ben nog steeds gek van kleding. En nu dus ook van babykleertjes.

 

Comments
3 Responses to “About”
 1. Janneke Jager schreef:

  Hoi Joke,

  wat een ontzettend leuk initiatief! En wat een leuke blog heb je! Klinkt alsof je in een goed vaarwater terecht bent gekomen (van ‘woelige baren’ naar ‘wollige jaren’!). Super! Hou je haaks, ik zal je regelmatig lezen. Groetjes! Janneke

 2. Han schreef:

  leuk zeg, heb ik ook eens gedaan, viel mij erg mee.

 3. Annemarie schreef:

  Hoi Joke,
  Bij Spijkers met koppen hoorde ik je interview. Een paar jaar geleden, 1 juli 2010 om precies te zijn, besloot ik om helemaal niets meer te kopen, niet alleen geen kleding meer, maar ook geen TV of andere duurzame artikelen. Als ik echt iets nodig had het eerst aan vrienden te vragen, door te ruilen of als dat niet zou lukken tweedehands aanschaffen of http://www.gratisoptehalen.nl en als dat echt geen optie zou zijn dan pas nieuw, maar wel bij de goedkoopste winkel. Door andere omstandigheden ging mijn relatie een maandje later uit…

  Heden is het februari 2012 en de stand van zaken is als volgt:
  -ik heb een huis gekocht, op de zolder verdieping twee appartementjes laten maken door mijn vriendengroep met materialen van http://www.gratisoptehalen.nl, grofvuil of marktplaats. Deze twee woonruimtes (incl. eigen keuken en badkamertje) zijn klaar voor de verhuur en brengt zo de hypotheek op.
  -ik woon gelukkig samen met een nieuwe partner die deze visie nog meer onderstreept door alles zelf te repareren en iets pas weg te gooien als het echt kapot is.
  -door onze manier van leven is het mogelijk dat hij niet hoeft te werken, want er blijft voldoende budget over.

  Het allerbelangrijkste vergeet ik nog te vermelden: Ik ben nog nooit zo GELUKKIG in mijn leven geweest. Ik voel totaal geen druk meer om dan maar iets te kopen. Mijn vriendengroep vindt het heel erg leuk om artikelen te ruilen en mee te helpen deze levensvisie te blijven volgen. Nog niet zo lang geleden heb ik samen met een goede vriend zelf mijn autootje een grote beurt gegeven, vervangen van de remmen en bougies etc.

  Kortom: ik zou je willen aanraden om je levensvisie: van GEEN KLEDING meer te kopen verder uit te bouwen. Het maakt het leven echt veel spannender en dankbaarder.

  Hartelijke warme groeten van

  een levensgenieter,
  Annemarie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 • Joke Weststrate

  jokeweststrate@gmail.com

  Btw Nr. NL149392576B01 | KvK Nr. 62573217

%d bloggers liken dit: