In Ellen Benders in Viva

pasruimte-dress-d-by-ellen-bender(p-shop,17311)(c-0)Winkel en atelier van Ellen Benders
Viva
Waar zo’n blog mij niet allemaal brengt! Afgelopen vrijdag in het atelier/winkel van modeontwerpster Ellen Benders. In verband met een fotoshoot voor Viva (nummer 2 in 2014). Ik kreeg een mooie jurk aan, werd weer strak in de make-up gezet en toen begon de marteling van het poseren. Gelukkig was iedereen (de styliste, de visagiste, Ellen Benders en de fotograaf) hartstikke aardig. Ik hoop dat mijn ongemak straks niet op de foto is te zien.
etalage-dress-d-by-ellen-benders(p-shop,17311)(c-0)Paskamer in de gezellige winkel annex atelier

043Benders maakt ontzettend leuke en mooie kleding (onder andere te koop bij Puha in Utrecht en Young Designers United in Amsterdam), maar wat nog leuker is: ze geeft naailes in haar atelier. En dan mag je dus aan de slag met resten stof waar Benders haar ontwerpen mee heeft gemaakt. Als de lessen in Utrecht waren, zou ik zeker gaan! Niks klassikaal leren hoe je moet zomen en stikken, iedereen kruipt achter een machine en werkt aan zijn eigen project, Benders loopt rond om te helpen.

Ontwerpen van Benders! Prachtig toch?!

Naailes
Dit staat op haar website: Beginners en gevorderden zitten samen in een klasje, ieder met z’n eigen projectje in z’n eigen tempo. Deze projectjes kunnen van alles zijn, van een kussenhoes of knuffel tot een kledingstuk voor jezelf, je kind of zelfs oude kledingstukken vermaken zodat je ze weer gaat dragen.
De naailessen worden gegeven in mijn winkel, Amstelkade 35 in Amsterdam, met aanwezigheid van naaimachines en lockmachines. Deze hoef je dus niet zelf mee te nemen. Ook mag je gebruik maken van overgebleven stoffen uit vorige collecties. Natuurlijk kan je ook zelf een stof kopen, met klosjes garen in dezelfde kleur.
Verder heb je nodig: stofschaar, meetlint, naalden voor handwerk, spelden, tornmesje en eventueel fournituren zoals ritsen, knoopjes ed. Dit hangt natuurlijk af van wat je wil maken en we kunnen je hierin adviseren.

Je betaalt 50,- euro per maand vooruit (4 a 5 lessen) en je zit nergens aan vast. 042
(hier kun je je inschrijven)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

  • Joke Weststrate

    jokeweststrate@gmail.com

    Btw Nr. NL149392576B01 | KvK Nr. 62573217

%d bloggers liken dit: