Paris Street Style

Nou, en als je dan kleuranalyse hebt gedaan en weet welke kleuren je staan en je hebt zin om eens lekker over mode te lezen, dan doe je inspiratie op in het boekje Paris Street Style (waarin overigens ook (en hier) her en der wordt aangekondigd dat de huidige mode-industrie op z’n einde loopt).

Portrait-Isabelle-Thomas

Paris Street Style is geschreven door Isabelle Thomas Thomas is een a peronal stylist en een personal shopper. Ze helpt mensen bij het vinden en ontwikkelen van een eigen stijl. Ze bekijkt de inhoud van kledingkasten, zoekt de juiste accessoires bij de kleding die haar klanten reeds hebben en ze creëert nieuwe silhouetten tijdens de kledingkast-detox sessies. Bovendien kun je – persoonlijk – met haar gaan shoppen in Parijs. Dit kost natuurlijk wat, maar het geeft aan dat ze weet waar ze het over heeft (de slangenarmband die op mijn wensenlijstje staat is in samenwerking met Thomas ontworpen. Dus.)

‘Franse vrouwen zijn erg praktisch,’ zegt Thomas. ‘Hun gouden regel is matigen, vooral van de goede dingen. Net als met eten, matigt de Française met kleding.’ Dus wel lekker eten, maar weten wanneer je geniet van toetjes, chocolade en croissants en weten wanneer je moet stoppen. Het matigen heeft dus niets met soberheid te maken, het is juist bourgondisch. Dat spreekt me heel erg aan: genieten met mate zodat het leuk blijft op de weegschaal en op de bankrekening.

Thomas benadrukt verder: ‘De Franse stijl gaat niet zozeer over constant over-bewust zijn van trends, maar meer over tevreden zijn met jezelf, jezelf kennen en weten wat je staat.’ Pas als je dat weet kun je kijken welke trends jij eventueel op jouw manier over zou kunnen nemen. ‘Het beste wat je kunt doen,’ vindt Thomas ‘is spelen met kleding: investeren in tijdloze items en dan mixen met vintage kleding, hier en daar wat mannenkleding en stukken van goedkope ketens.’
En onderschat NOOIT de kracht van een goedgekozen accessoire, want zegt ze in een interview:
‘It will add an extra oomph to your style.’

MG_3109_1

MG_3348-682x1024MG_3226_1

Website: www.styliste-personnelle.com
Blog: www.modepersonnelle.com
Facebook: Mode Personnelle
Twitter: Mode Personnel
Instagram: Mode Personnelle

Paris street style – A guide to effertless chic, bol.com, € 21,99 € 16,49 9200000008465436

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

  • Joke Weststrate

    jokeweststrate@gmail.com

    Btw Nr. NL149392576B01 | KvK Nr. 62573217

%d bloggers liken dit: