Mr. Selfridge

mr-selfridge-jeremy-piven-image

Oogstrelend kostuumdrama
Pak je agenda erbij! Zaterdag begint de NCRV met de nieuwe kostuumdramaserie Mr. Selfridge. De serie komt uit dezelfde stal als Downton Abbey, dus dat belooft wat!

mast-selflridge-twitter-hires

We gaan meemaken hoe Harry Gordon Selfridge (‘The man who helped put the romance into retail‘) in zijn gelijknamige warenhuis – dat hij begin 1900 in een door smog gehuld Londen opstart – de basis legt voor onze koopverslaving. Namelijk door een retail-revolutie te starten. Totdat Selfridge zijn warenhuis begint is winkelen puur functioneel, boodschappen doen. Winkels waren nauwelijks goed verwarmd en verlicht, alle koopwaar werd in laatjes en kastjes bewaard en niets-kopend publiek werd vriendelijk de deur wezen. De uit Chicago afkomstige Selfridge stalt al zijn spullen uit op toonbanken zodat het voor iedereen is te zien (en te ruiken en te voelen!) en leukt zijn warenhuis op met een restaurant, liften, airco, en live entertainment. ‘Shoppen is meer dan boodschappen doen,’ vindt hij. Hij wil klanten verleiden spullen te kopen waarvan ze niet eens wisten dat ze het wilde hebben en daarvoor moeten ze zo lang mogelijk in zijn winkel blijven.

eye-mr-selfridge02

Klinkt bekend hè, allemaal? Ik ben dan ook razend benieuwd hoe de serie de opgewekte kooplust in beeld gaat brengen. Aan het budget zal het niet liggen, iedere aflevering mocht € 11,5 miljoen kosten.  Daarvan is de complete begane vloer van het eerste Selfridges-warenhuis nagemaakt en kleedde de kostuumontwerper de acteurs in meters kant en gaf hen hoeden als bruidstaarten.

Mr. Selfridge is geschreven door de BAFTA- en Emmy Award-winnende Andrew Davies, die eerder meewerkte aan Pride and Prejudice, Daniel Deronda, Tipping the velvet, Sense and Sensibility, Little Dorrit en South RidingMr. Selfridge is gebaseerd op de biografie Shopping, seduction & Mr. Selfridge van Lindy Woodhead. Momenteel vinden in Engeland de opnamen plaats van seizoen twee.

Vanaf zaterdagavond 17 augustus, Nederland 2, 20:05 uur

Comments
2 Responses to “Mr. Selfridge”
  1. Tammie schreef:

    Hmmmmm, klinkt goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

  • Joke Weststrate

    jokeweststrate@gmail.com

    Btw Nr. NL149392576B01 | KvK Nr. 62573217

%d bloggers liken dit: