Love them from season to season

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Hier word ik nou blij van: H&M gaat niet meer voor fast fashion, maar voor love them from season to season (kan iemand dat aan Hema laten weten? Tot mijn grote schrik bleek laatst in de docu over de Hema dat ze juist denken mee te moeten gaan in het fast fashion-gebeuren …)

Terug naar Hennis & Maurits. Sinds begin dit jaar kunnen we oude kleding inleveren bij de keten, in ruil voor korting op nieuwe kleren (maximaal twee tassen per dag voor een bon voor 15 % korting). Het bedrijf I:Collect, waar H&M mee samenwerkt, sorteert de kleding, waar naar gelang de kwaliteit isolatiemateriaal of nieuwe stoffen van worden gemaakt. Doen dus, als je kleding hebt die je niet meer in kunt brengen op kledingruilfeestjes omdat het afgedragen is of omdat er gaten in zitten.

De Zweedse keten doet meer lees ik in Elle (van april). Vanaf vandaag ligt in een aantal winkels de nieuwe Conscious Collectie (waar Vanessa Paradis het gezicht van is) eind deze maand overal (ook online) en op 4 april wordt Conscious Exclusive gelanceerd. En zo neemt H&M, die in 2005 door samenwerking met Stella McCartney zag dat het wel degelijk mogelijk is om mode te maken met duurzame stoffen, steeds meer stappen richting duurzaamheid. In 2010 was H&M de grootste inkoper van biologisch katoen ter wereld en in 2020 wil het modebedrijf uitsluitend biologisch, gereycled en zogenaamd Better Cotton verkopen. Er is inmiddels een team dat zich uitsluitend bezighoudt met het zoeken naar duurzame materialen. Naast organic cotton hangt er biologische hennep, gerecycled polyester (van PET-flessen) en Tencel (zijdeachtige stof van houtpapvezel) in de rekken. De volgende stap is het aanpassen van de wasvoorschriften op de labels, want ook wassen is belastend voor het milieu: als je wast op dertig graden ipv zestig, bespaar je 60 % energie per wasbeurt.

Maar het meest gelukkig ben ik nog wel met het feit dat de keten meer de kant van slow fashion op wil gaan, of beter:
Love them from season to season. Als H&M dit doet, dan volgen er meer en wordt het voor mij makkelijker om niet steeds iets nieuws te willen. Tenminste, dat hoop ik.

Vanessa Paradis says, “I like being part of something like the Conscious collection at H&M. I try my best to shop consciously, and vintage is very much part of my wardrobe. I love the style and it works in an eco-friendly way because I like to use and reuse old clothes.”

Aanvulling: Het blog Green and the Cities was bij de lancering

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

  • Joke Weststrate

    jokeweststrate@gmail.com

    Btw Nr. NL149392576B01 | KvK Nr. 62573217

%d bloggers liken dit: