Betsy

etsyday24Ik zou nog eens iets melden over de naam Etsy. Waar komt die vandaan? Dat is het mysterie. Er is al heel lang een discussie over die vraag op het Etsy-forum. Etsy-ontwikkelaar Rob Rokali lost het mysterie niet op. Sterker nog, hij zwengelt het aan met zijn eigen rookmachine. Eerst liet hij doorschemeren dat de naam op de een of andere manier verband houdt met de film 8 ½ vanFederico Fellini. In een korte tv-spot van het bedrijf stelde hij dat de naam afgeleid is van het Latijnse et si,  ‘en als’.

Medewerkers van het forum hebben  hun eigen theorieën. Een daarvan is dat Etsy is gebaseerd op de Unix directory / etc, uitgesproken als “et-C”. Iemand anders ziet een orthografische gelijkenis met eBay als je het schrijft als Ebay, omdat de ‘t’ in Etsy eruit ziet als een ‘b’ met een ontbrekend deel van de curve.

Maakt het echt uit waar Etsy vandaan komt of wat het betekent? Nee natuurlijk, maar interessant is de kracht van de overtuiging dat Etsy iets moet betekenen. De wens om achter  het ‘geheim’ van de naam Etsy te komen is misschien belangrijker dan het ware verhaal over de herkomst ervan.

Etsy rijmt op Betsy, waardoor het vaag verpersoonlijkt en vriendelijk klinkt. Het roept gelijkenis op met de uitdrukking Itsy-Bitsy. De ‘y’ aan het eind laat het woord als verkleinwoord klinken.  Maar waarom zou een onderneming klein willen lijken? Omdat het gezellig klinkt, veel spullen die op Etsy worden verkocht zijn schattig. De schattigheid draagt ​​ook bij aan de vriendelijke sfeer op de website en op het forum.

Nou zo dus, een beetje. Grappig toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

  • Joke Weststrate

    jokeweststrate@gmail.com

    Btw Nr. NL149392576B01 | KvK Nr. 62573217

%d bloggers liken dit: